Muara Hati

Friday, 5 December 2008

Memories in Dubai


Seperti yg anda sume taw, 13 - 29 november aritu aku telah menjejakkan kaki pendek ni ke Dubai

*time kaseh x terhingga kt Uncle Kem & Che Wis yg menaja tiket flight serta tempat tinggal serta makanan serta minuman serta blanje shopping serta ole2 serta semua benda yg aku perlukan di sana...berbilion-bilion time kaseh je yg mampu aku ucapkan*

kalo nk cite satu2 pengalaman kt sane, rasenye cam byk sgt kot...sbb lebey dari 2 minggu aku kt sane...so, aku wat ringkasan je aa ek =)

memule aku nk cite psl tmpt2 tourist attraction yg aku gi:


1. Atlantis The Palm - salah sebuah hotel plg mahal & cun kt Dubai...terletak di hujung The Palm Jumeirah...sape yg x taw The Palm tu ape, click kt sini --> [The Palm] yg beshnye, aku sempat gi seblom dienye official grand opening 20/11...sbb, lps grand opening tu, org lua dh x leh msk dh...die nye hotel guests je leh msk...ngeh2...antare gamba2 yg kitorang amek dlm tu -

centrepiece kt lobby hotel tu...sgt besa sgt grand


ngan c.wis & ajim...sepanjang lorong ni byk kdai2 & boutique2 yg hanye mampu dilihat dr luar shj...haha


The Sunken Aquatic Chamber dlm hotel tu...gile grand...ikan2 dlm tu pn dr spesis2 yg maveles..ade baby whale, shark, stingray & macam2 lg



jeng jeng jeng...ni la Ratu Atlantis...muahaha...sebenanye atas kusi tu ade tulih "Atlantis" tp sbb gamba ni dikecikkn, jd x clear sgt




2. Dubai Marina - the largest man-made marina in the world...kt sini aku geram sgt ngan anak2 mat saleh ngan arab yg gumbira ria bermain air -



ni la Dubai Marina...dipenuhi ngan yatchs & boats...pastu dikelilingi bangunan2 tinggi - ofis juge umah


antare stall yg ade kt situ


blakang tu ramai anak2 mat saleh men air ngan hanye memakai pampers...kehkeh


salah sorang bdk kt situ yg comel tahap melampau!



3. Safa Park - ade tmpt urk barbecue, picnic, ade playground, ade tasik, ade carnival, dan macam2 lg aku aku x sempat nk explore...nk masok sini kene baya 3 dirham x kire la bdk 4 taon atau pakcik 96 taon..tp bebaloi aa baya sbb taman ni mmg bersih gile! -


Aliff bejaye wat lawak ngan mengambil gamba dr jarak sgt jauh + kabur



antare pamandangan yg sgt cantik dlm Safa Park...blakang tu, bangunan2 tinggi kt Sheikh Zayed Road...yg plg tinggi tu Burj Dubai...still under construction...nanti akan jd bangunan tertinggi di dunia



4. Ski Dubai - indoor ski dalam Mall of the Emirates (nanti aku cite psl mall ni dgn lebey lanjut dlm entry lain - kalo aku rajin..muahaha)...anggaran aku, tempat ni 20x ganda besa drp Snow World kt Genting tu...dr dalam, nampak cam ade gunung yg boley men ski...tp sbb aku mane penah men ski + takut + mahal, kitorang x nek aa gunung tu...men kt bwh je...tu pn dh sgt besh -


tgh excited nk msk dlm tu


hoye...sungguh seronok!


ni la "gunung" tmpt org men ski


nk naik atas tu gune mende alah ni aa...gempak kn?



salah satu sculpture dlm tu..ni kt cafe nye area



org dlm mall menonton kami di dalam


penat lepas men snow fight...haha



ade escelator nk naik tmpt men gelongsor gune pelampung


konon nk wat snow man...tah ape jd tah...ni sume sbb glove tu aa tebal sgt



saje nk tunjuk...kalo org arab yg pakai jubah, dorang akan dpt coat camni



5. Jumeirah Beach Park - lebey kurang Safa Park tp lg special sbb die ade pantai...nk msk sini pn kene baya gak...kitorang wat bbq, pastu santai men monopoly smbil borak2...pastu dh ptg gerak ke tepi pantai...kanak2 & ade 2 org kwn Uncle Kem mandi (aku x bwk baju salin...wuwu) yg lain santai tepi pantai...

Aliff tunjuk skill berbbq



men monopoly lps kenyang melantak



santai di tepi pantai...matahari cam terik tp angin nye sejuuukk..~



nk join dorang!! nyesal gile x bwk baju salin mase tu...wuwu



sesi menanam kaki aliff...sebenanye nk wat bentuk kaki, tp last2 jd ekor mermaid kontot...kehkeh



tu la antare gamba2 yg aku nk share...nanti entry pasni aku nk cite psl shopping, makanan & byk lg bende menarik kt sane...tp...x taw aa bile kn...sbb aku taw aku akan sgt malas nk type lg...ngeh2

5 comments:

naJwa naWai said...

wooo

best giler..


eh ak plg jeles ko men ski tuh
siot la agagagaa


tpi dubai ni mmg mewah seh ~ xleh blah

eHa said...

bestnyeeeeee!!!~

tp aku x puas ati ko salahkan glove sbb x dpt buat snow man... hahahaha

hUmmY said...

kau bkn pegi mumbai ke tuan?

wakakakkaa!

wei..

asal snowman kau rupe sgt keji?

mcm tahi saje!

:))

bdk beSh said...

najwa - apesal lak ko jeles psl tu? kn kt jemen blambak salji! hahaha...pelik2

eha - mmg glove tu tebal gile!!! tu aa x leh wat bentuk bulat ngan sempurna...ciss

hami - ko aa keji!!! hahaha...aku dh cube sedaye upaye taw...ko nye "debu2 kota" bile nk amek ah?

Nur Munirah binti Mokhtar said...

waaaaaaaaahhhhh...
bestnyer!!!!
kak wani.. don forget to follow my blog ye:
http://accordingtomoon.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...